mercedes-benz-logo-2011Geschiedenis

Carl Benz is de grondlegger van Benz, het allereerste automerk ter wereld. In 1885 produceerde hij zijn eerste voertuig, wat in 1886 werd gepatenteerd en uitgetest. Mercedes is ontstaan vanuit Daimler, welke tussen 1886 en 1900 auto’s bouwden. Hierna werden auto’s uitgebracht onder de naam Mercedes. Dit had te maken met de eerste grote klant van Daimler; de Oostenrijks-Hongaarse consul Jellinek, die maar liefst 36 auto’s bestelde bij Daimler. De dochter van Jellinek heette Mercédès, waarna de naam Mercedes werd aangehouden als merknaam.

De bekende driepuntige ster is sinds 1910 te bewonderen op het grootste deel van alle Mercedessen. Dit zou destijds een verwijzing zijn geweest naar het idee van Daimler om motoren te produceren voor op het land, ter zee en in de lucht. In 1926 fuseerde Daimler met Benz, waarna er werd besloten door te gaan onder de naam Mercedes-Benz.

Formule 1

Sinds 2010 heeft Mercedes-Benz haar eigen Formule 1 team onder de naam Mercedes AMG Petronas Formula One Team, nadat het in 2009 een vijftienjarige samenwerking met McLaren beëindigde. Sindsdien is Mercedes één van de topteams uit de koningsklasse van de racesport. Vanaf 2014 pakte Mercedes zelfs alle prijzen die verdeeld worden; Lewis Hamilton werd twee keer achter elkaar wereldkampioen en bezorgde Mercedes het constructeurskampioenscha

Mercedes-Benz vandaag de dag

Vandaag de dag staat Mercedes-Benz bekend als één van de merken uit het premium segment. De auto’s zijn motorisch sterk en zeer luxe en zijn dan ook erg populair onder de zakelijke rijders. Doordat Mercedes-Benz onder het premium segment valt, ligt de aanschafprijs ook erg hoog, waardoor deze niet voor iedereen betaalbaar zullen zijn. Echter zal je na aanschaf jaarlijks over het algemeen minder geld kwijt zijn aan onderhoud. Een Mercedes-Benz verzekeren is ook erg duur, omdat het een premium merk is, zoals dat ook het geval is bij BMW en Audi. Houd hiermee dus rekening voordat je er een aanschaft.

No votes yet.
Please wait...