audi

Geschiedenis

Audi vond zijn oorsprong in het jaar 1899, toen August Horch (ex-medewerker van Benz) samen met 3 partners het bedrijf Horch Automobielwerke oprichtte. Toen Horch een meningsverschil met de partners kreeg over het deelnemen in de autosport, werd Horch na 11 jaar uit zijn eigen bedrijf gewerkt. Toch bleef de droom bestaan en richtte Horch samen met een vriend het bedrijf Audi op, wat Latijn is voor Horch. 20 jaar later, in de jaren 30, fuseerde Audi met 3 andere bedrijven onder de naam Auto-Union. Dit werd uitgedrukt in 4 ringen die in elkaar overlopen, wat tot op de dag van vandaag nog steeds wordt gebruikt als officieel logo van Audi.

 

Tijdens de tweede wereldoorlog werd de fabriek gebruikt voor het produceren van pantservoertuigen die door het Duitse leger werden gebruikt. Na afloop van de tweede wereldoorlog heeft het 25 jaar geduurd voordat er weer auto’s werden geproduceerd. Dit kwam door de overname van Mercedes-Benz, die Audi nieuw leven inbliezen door productie van modellen 65, 80, 50 en 100. In 1965 klopte Volkswagen op de deur omdat zij Audi graag wilden overkopen van Mercedes-Benz. Hier was niet iedereen het mee eens, omdat ze dachten er op deze manier een concurrent bij te krijgen. Echter stemde een kleine meerderheid vóór de overname. Deze groep kreeg ongelijk, want het eerste model wat na de overname werd gemaakt, bleek een doorslaand succes. In 1969 werd de alom bekende slogan “Voorsprong door techniek” aan het merk gekoppeld, welke nog steeds wordt gebruikt.

Audi vandaag de dag:

Audi staat tot op de dag van vandaag bekend als luxe merk. De slogan “Voorsprong door techniek” past hier dan ook uitstekend bij. De Duitse autofabrikant uit Ingolstadt heeft inmiddels ook zijn sporen in de autosport verdiend. Grote langeafstand races als 24h Le Mans, Daytona en Sebring werden al eens gewonnen. De echte supercars worden tegenwoordig uitgebracht onder het merk Lamborghini, wat in 1998 werd overgenomen. De R8 is momenteel de enige supercar die de naam Audi met zich meedraagt.

Tegenwoordig heeft Audi een breed assortiment. De meest voorkomende modellen zijn de A-serie, welke lopen van A1 t/m A8. Hoe hoger het getal achter de A, hoe groter (en duurder) de auto is. Ook is er een SUV-lijn, welke wordt aangeduid met Q, waarvan de Q7 de grootste is. Tevens heeft Audi een lijn met elektrische auto’s, die E-Tron heten.

Zoals je kan lezen zijn Audi’s er in alle soorten en maten. Hou echter wel rekening met een zeer hoge aanschafprijs, door het exclusieve karakter van het merk. Ook de verzekering en wegenbelasting zal hoger oplopen dan bij vergelijkbare modellen van een merk als Renault. Echter krijg je daar wel een waar statussymbool voor terug.

No votes yet.
Please wait...